piątek, 6 kwietnia 2012

FESTIWAL ŚLEDZIA - NA BIAŁO, w sosie prawie tatarskim :)

Łagodniejsze w smaku od tradycyjnych,
słodko - kwaśne,
w smakowitej sałatce a la sos tatarski.
:)


Składniki:
śledzie matiasy (ok 5 szt.)
jabłko
cebula
ogórki konserwowe
czosnek
cytryna (lub ocet jabłkowy)
majonez (najlepiej domowy)
musztarda dijon
ksylitol lub cukier


Wykonanie:

Śledzie mocz kilka godzin w wodzie (zmień ją przynajmniej raz).
Jeśli w smaku nie są za słone, pokrój je na drobne kawałki skrop cytryną lub octem i odstaw. 
Cebulę, ogórek, jabłko również pokrój dość drobno, wymieszaj z dowolną ilością majonezu, łyżeczką musztardy dijon oraz czosnkiem i dopraw do smaku cytryną i słodzikiem.
Dodaj śledzie.
Gotowe! 
Najlepsze następnego dnia.
:)

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.